kwikfly logo

Vliegtickets Curacao

Curacao is, net als Nederland, Aruba en St. Maarten, een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De hoofdstad van het eiland is Willemstad. De naam Curacao is afgeleid van een Portugees woord dat genezing betekent. Het duidt op de genezing van scheurbuik van een aantal bemanningsleden van Columbus door het eten van vitamine C-rijk fruit.

 

Vakanties en vliegtickets Curacao zijn zeer geliefd bij (vooral Amerikaanse en Nederlandse) toeristen die hierheen komen vanwege het heerlijke klimaat en de prachtige witte zandstranden. Ook de grotten van Hato (waarschijnlijk al in 500 nChr bewoond door lokale indianen) zijn een toeristische trekpleister. Ook andere attracties zijn de moeite van het kopen van vliegtickets Curacao meer dan de moeite waard. Willemstad is een pittoreke plaats om te bezoeken. Ook kan op schitterende locaties op het eiland aan duiksport worden gedaan. Mooie koraalriffen en interessante scheepswrakken kunnen worden onderzocht. Het eiland kent ook nog enkele koloniale gebouwen, zoals forten en pakhuizen.

 

Curaçao International Airport (CUR) is het internationale vliegveld dat geschikt is voor start en landing van alle types vliegtuigen. Goedkope vliegtickets kunnen worden geboekt via ArkeFly. Ook KLM heeft een geregelde lijndienst naar dit koninkrijksdeel. Bij Insel Air en Nederlandse Antillen Express kunnen goedkope vliegtickets worden geboekt naar en van de andere Antilleneilanden.