kwikfly logo

dusseldorf airport

Dusseldorf International Airport (DUS) is het (na Frankfurt en Munchen) op twee na grootste vliegveld van Duitsland. De eerste vlucht vanaf deze locatie was in 1927.

Ruim 21 miljoen passagiers worden hier jaarlijks ‘verwerkt’. Luchthaven Dusseldorf airport ligt ongeveer 7 kilometer buiten Dusseldorf en is zeer goed bereikbaar. Er zijn goede aanrijwegen en er is voldoende parkeermogelijkheid. Ook de treinvoorzieningen zijn, met een tweetal stations, meer dan goed. De verbinding tussen de passagiersterminal en het intercitystation wordt onderhouden door een momorail, Sky Train geheten.

 

De luchthaven beschikt over een drietal terminals en 2 start- en landingsbanen waardoor alle typen vliegtuigen van het vliegveld gebruik kunnen maken. Luchthaven Dusseldorf geldt als thuishaven voor een tweetal grote Duitse airlines: Air Berlin en Lufthansa. Samen zijn ze goed voor ruim 300 vluchten naar meer dan 50 verschillende bestemmingen per dag. Ook vele andere airlines maken gebruik van het vliegveld. In totaal zijn er dagelijks maar liefst 750 vluchten naar bijna 200 bestemmingen. Ook KLM verzorgt dagelijks rechtstreekse vluchten naar Amsterdam.

 

Gezien de goede infra-structuur en de korte afstand vanuit Nederland wordt luchthaven Dusseldorf ook veel gebruikt door Nederlandse reizigers. Daar komt nog bij dat vele internationale vluchten gunstiger zijn geprijsd wanneer vanuit Dusseldorf wordt vertrokken.